Slovenija
14 ogledov

Operativcu nogo, uradniku ne

Vojake so iz službe večinoma odnesla ponarejena spričevala, je prepričan sindika Žurnal24 main
Odpuščeni. V državni upravi službe izgubljajo pretežno vojaki in policisti.

Državna uprava. V zadnjih šestih letih je bilo v javni upravi odpuščenih 369 uslužbencev, od tega le 39 uradnikov v pisarnah in kar 330 operativcev – vojakov, policistov in carinikov.

Hitre odločitve, hitre napake
"Pisarniški delavci imajo teden, uro ali mesec časa, da sprejmejo neko odločitev, policist pa se mora v hipu odločiti, kako se bo odzval. Zato se zgodijo tudi napake, zaradi katerih človeka odpustijo," vzroke za tolikšno razliko med odpuščenimi pisarniškimi in terenskimi delavci pojasnjuje Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije.

Po njegovih besedah se od policistov pričakujejo višji moralni standardi kot od drugih državljanov, poleg tega pa policisti zelo težko sledijo nenehnim zakonodajnim spremembam. "V Sloveniji vsak teden sprejmejo nekaj novega in pravila stroke se zelo hitro spreminjajo. Če zakon velja deset let, ga boš obvladal in delal rutinirano, če pa so vsak teden nova pravila, je to zelo problematično, saj je tisto, kar si še pred mesecem delal popolnoma zakonito, danes že nezakonito," poudarja sogovornik.

Boštjan Korelc iz sindikata vojske pa ocenjuje, da je med vojaki tako veliko odpuščenih pretežno zaradi ponarejenih spričeval. "Disciplinskih kršitev ni veliko," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.