Slovenija
180 ogledov

Operne arije sredi ljubljanske tržnice

Diego Barrios Ross Bunker
Četudi smo že globoko zakorakali v jesen, so lahko spomini na letošnje poletje še vedno lepi. Nekaterim Ljubljančanom so avgustovske dni zelo popestrili člani neprofitne organizacije Bunker, ki so mimoidoče presenetili s pravo operno predstavo.

Na treh lokacijah po Ljubljani, na železniški postaji, na ljubljanski tržnici in ob nabrežju Ljubljanice so namreč naključne mimoidoče štirje profesionalni operni pevci presenetili, ko so nenadoma izstopili iz množice in zapeli najslavnejše operne arije.

Samo Selimović iz neprofitnega zavoda za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev Bunker je za zurnal24.si dejal, da so želeli v okviru festivala Mladi levi, ki je potekal od 19. do 28. avgusta v Ljubljani, obiskovalce najbolj frekventnih območij Ljubljane s takšno predstavo predvsem presenetiti.

Operni pevci, ki so bili med drugim oblečeni v smetarje, potnike ali natakarje, so namreč nenadoma izstopili iz množice in tamkajšnji prostor se je spremenil v operno prizorišče na prostem.

Presenečenje med mimoidočimi, kar lahko vidite tudi v videu, ki je bil na spletu objavljen pred kratkim, je bilo precejšnje, saj, roko na srce, ti sredi poletnega vrveža v Ljubljani takšnega dogodka niso pričakovali. Po odigrani točki pa so se igralci takoj umaknili in življenje se je lahko vrnilo v stare tirnice.

Selimović ob tem pravi, da so želeli obiskovalcem prestolnice in turistom prikazati kulturni dogodek na zanimiv način. Kot pravi, ima dogodek predvsem estetsko vrednost in ne posreduje kakšnega globljega sporočila. Podoben dogodek bodo že drugo leto organizirali tudi v Franciji, kjer bodo sodelovali francoski operni pevci.

Komentarjev 1
  • 1111 16:02 12.oktober 2011.

    men je to super!!!!!! BRAVOOO!!! nekaj novega inzanimvega...a bo še???