Slovenija
27 ogledov

Opismenjevali bodo 400 ljudi

V sklopu projekta, ki ga financirata šolsko ministrstvo in Evropska unija, bo iz Žurnal24 main
Odrasli. Brezplačni računalniški tečaji na Ljudski univerzi Koper.

"V Kopru, Izoli in Luciji bo potekalo 33 tečajev. Vanje bomo vključili 400 odraslih ne glede na njihovo starost, izobrazbo ali zaposlitveni status, posebej pa tiste, ki imajo v vse bolj konkurenčni družbi manj priložnosti za uveljavljanje svojih potencialov," pravi Alenka Grželj, direktorica Ljudske univerze (LU) Koper.

Vreden 87 tisočakov
Informacije. Dodatne informacije o projektu, za katerega so na LU Koper na javnem razpisu novembra prejeli 87.718 evrov, lahko dobite na sedežu zavoda na Cankarjevi ulici 33 v Kopru, po telefonu na številki 05/612 80 12 ali e-naslovu alenka.grzelj@lu-koper.si.

Dva programa
Do junija 2013 bodo na LU Koper namreč brezplačno računalniško in digitalno opismenjevali odrasle na Obali. Izvajali bodo dva programa; v programu Računalniška pismenost si bodo udeleženci pridobili spretnosti za delo z računalnikom, se naučili izdelovati in oblikovati besedila ter uporabljati internet. Program traja od 30 do 60 ur, omogoča pa pridobitev javno veljavne listine. Program Računalniško in digitalno opismenjevanje, ki traja 50 ur, pa spodbuja uporabo spleta in spletnih storitev za delo. Udeleženci bodo spoznali prednosti uporabe interneta, e-pošte, spletnih učilnic, blogov in forumov za učenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.