Slovenija
18 ogledov

Opita mladina je moteča

Gašpar G. Mišič, predsednik KS Lucija, ocenjuje, da je v kraju vse improvizirano Žurnal24 main
Lucija. Jutri strokovni posvet krajevne skupnosti glede turizma v Luciji.

"Mladi obiskovalci avtokampa in tisti, ki spijo kar na parkirišču pred Marino, se nacejajo z alkoholom do jutranjih ur in s svojim početjem motijo preostale goste in krajane. Poleg tega uničujejo tujo lastnino," meni Gašpar Gašpar Mišič, predsednik krajevne skupnosti (KS) Lucija, ki jutri sklicuje strokovni posvet v sklopu priprav na prihajajočo turistično sezono.

Marsikateri gost je lucijski avtokamp zapustil ravno zaradi vandalskega vedenja mladine.
Gašpar Gašpar Mišič
Za skupno rešitev
"Avtokamp sam po sebi ni slaba stvar; zavedamo se, da je početje mladih posledica tega, da za njih ni poskrbljeno in se nimajo kje dobivati. Zato gredo v trgovino po pijačo in imajo tako imenovane hauba partyje. Ko smo na posvet pozvali neposredne interesente, so dejali, da zganjamo paniko. Pa je ne! Želimo le najti skupno rešitev in delovati preventivno," je kritičen Mišič.

Vse v Luciji le začasno
Nezadovoljen je tudi zaradi tlakovanja poti po rtu Seča skozi divjo plažo. V Luciji je po njegovem vse improvizirano in začasno, čeprav tukaj živi 40 odstotkov vseh prebivalcev piranske občine, v Portorožu pa se izvajajo milijonske investicije.

Vabljeno vse živo
 Na jutrišnji pogovor so povabili tako piranskega župana kot direktorja Hotelov Bernardin, ki so lastniki "spornega" avtokampa, vodjo avtokampa in med drugimi še prvega moža portoroške Marine, ki ima v neposredni bližini luksuzne apartmaje, ter seveda krajane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.