Slovenija
5645 ogledov

Opolnoči okoli ničle, dež in nato sneg

Sneg
Ob kakšnem vremenu bomo vstopili v novo leto?

Tiste, ki bodo silvestrovali na prostem, opolnoči čakajo temperature okrog nič stopinj Celzija, na Obali pa štiri oziroma pet. V večjem delu države bo oblačno in ne bo megle, zato se bodo ognjemeti dokaj dobro videli. Pričakovati je sprva rahlo deževje, nato tudi sneženje, vendar bodo količine majhne, je za STA pojasnil dežurni vremenoslovec na Agenciji za okolje Blaž Šter.

Opozoril je, da je zaradi temperaturne inverzije v teh dneh problematična onesnaženost zraka, toda nocoj ne pričakujejo, da bi bistveno preseglo opozorilne vrednosti. Vseeno pa bo zaradi dodatnih delcev iz ognjemetov zrak dokaj onesnažen, je dodal.

V nekaterih občinah so se ognjemetom odpovedali, razlog za to je tudi varčevanje. Ponekod pripravljajo okolju bolj prijazne alternative, na Bledu posebno svetlobno kuliso, v Kranju pa bodo opolnoči trg preplavili konfeti.

Prvi januar bo večinoma jasen

Jutri bo po napovedih Arsa delno jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se lahko zadržuje tudi na Primorskem. "Na severovzhodu bo čez dan prehodno zapihal jugozahodni veter," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija."

V noči na sredo lahko predvsem na vzhodu pade kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo razjasnilo, zapihal bo okrepljen severni veter.

"V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne in zvečer lahko predvsem na severu države nastane kakšna snežna ploha," napovedujejo pri Arsu. "Hladneje in vetrovno bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom doteka k nam postopno hladnejši zrak.

Od četrtka do nedelje lahko sneži

Od 4. do 9. januarja bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, od severa pa bodo prek vzhodne in deloma srednje Evrope potovale vremenske motnje. Nad našimi kraji bodo prevladovali okrepljeni severni vetrovi.

"Od četrtka do nedelje bo lahko občasno rahlo snežilo, a količine padavin ne bodo velike," pišejo pri Arsu. "V četrtek in petek bo vetrovno. Hladneje bo. Jutranje temperature bodo okoli -5 °C, najvišje dnevne pa v četrtek in petek okoli ničle, nato pa večinoma do 5 stopinj Celzija. Tudi do sredine prihodnjega tedna bo vztrajalo večinoma suho vreme s povprečnimi temperaturami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Suzijann
    Suzijann 23:41 31.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

  • linda 19:28 31.december 2018.

    Mesečno delam s polnim delovnim časom za več kot 7 $. Neprestano sem slišala, da mi drugi govorijo, koliko denarja lahko vložijo na spletu, zato sem se odločil, da ga preučim. Začnite in spremenite svoje življenje. zajec---->>>>>>>>> www.WebJob33.Com