Slovenija
4958 ogledov

Opolnoči višje cene bencina in dizla

slovenija 29.04.2010 tankanje goriva, bencin, gorivo, petrol, bencinska crpalka; Saša Despot
Opolnoči se bosta dizel in bencin podražila.

Od četrtka, 4. januarja 2018, bosta v veljavi novi ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva. 

Liter 95-oktanskega bencina bo po novem stal 1,300 evra, kar je 1,4 centa več kot zdaj, kar pri 50-litrov velikem rezervoarju pomeni 70 centov več. 

Dizelsko gorivo se bo podražilo za 0,8 centa pri litru, nova cena je 1,249 evra. 

Cene nafte se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju niso bistveno spremenile. Zaradi odprave okvare na enem od pomembnih plinovodov v Severnem morju sicer na trg spet prihaja več nafte, a nekateri se bojijo, da bi utegnili dotok nafte na trg okrniti protesti proti režimu v Teheranu.

Val protestov v Iranu, tretji največji proizvajalki nafte med članicami Organizacije držav izvoznic nafte (Opec), za zdaj nima pomembnejšega vpliva na naftne posle države. Temu ustrezno majhne so tudi posledice za svetovni trg.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena februarja, se je do opoldneva po singapurskem času podražila za dva centra na 60,39 dolarja za 159-litrski sod. Marčne terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se pocenile za dva centa na 66,55 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Najnovejši podatki o stanju zalog nafte v ZDA, ki jih običajno objavijo sredi tedna, bodo zaradi začetka novega leta tokrat znani šele v četrtek.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 3
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:26 03.januar 2018.

    Vlada nam daje novoletna darila po vrsti!! Sedaj dražijo derivate ,da bodo lahko dvignili plače gospodi v JS-ju medtem,ko lahko mi v gospodarstvu delamo za zajamčenega!!