Slovenija
11 ogledov

"Opominjajo nas tisti, ki imajo največ"

Žiga Turk Anže Petkovšek
Vlada dela zelo občutljivo in z veliko skrbjo za socialno najšibkejše, je na nekatere očitke odgovoril minister Žiga Turk. "Na pravice nas spominjajo tisti, ki imajo največ in hkrati o svojem premoženju ne želijo govoriti."

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je v pogovoru za Pop TV poudaril, da kriza, v kateri smo, ni več samo finančna kriza, ki je prišla iz Amerike, ampak je kriza prezadolženih evropskih suverenih držav. "Dokler tega ne uredimo, tudi vsi ukrepi, ki bodo sledili za rast, za delovna mesta ne bi imeli pravega učinka," je opozoril.

"Ne moremo si v nedogled sposojati"

Po njegovih besedah varčevanje ni drastično; gre za deset, 15 odstotkov, v nekaterih primerih še manj. Pri tem opozarja, da se preprosto moramo zavedati, da si za vsakega državljana Republike Slovenije sposojamo okrog 1.200 evrov letno in da to ne more trajati v nedogled.

Čaka na predlog sindikatov

Glede pogajanj s sindikati javnega sektorja pa Turk pojasnjuje, da se vlada že ves čas pogaja in prihaja s predlogi. Pripravljeni so tudi na pogovore o standardih in normativih v izobraževanju. Turk je ponovil, da čaka na predlog sindikalne strani, da pove, kateri normativi so nedotakljivi in pri katerih bi lahko naredili kakšen napredek.

"Opominjajo nas tisti, ki imajo največ"

Da vlada ne bo varčevala na najšibkejših, so v odzivu na nekatere izjave v zadnjih dneh zapisali tudi v mestnem odboru SDS Ljubljana. Celovit paket varčevalnih ukrepov po njihovih navedbah skupaj z ukrepi za spodbujanje gospodarstva in ukrepi na prihodkovni strani namreč predstavlja nabor ukrepov, ki bodo gospodarstvu omogočili boljše pogoje za zagon, ne da bi pri tem udarili socialno šibke.

"Vsakega 1. maja, torej na praznik delavnega ljudstva, nas o varovanju delavskih pravic opominjajo tisti, ki imajo največ in hkrati o svojem premoženju ne želijo govoriti," so še zapisali v ljubljanski SDS, kjer pri tem omenjajo prvega sindikalista, prvega borca in prvega meščana.

Komentarjev 3
  • nina 08:31 02.maj 2012.

    ali pa je na"horsu" normalen ni.

  • carli55 07:15 02.maj 2012.

    Ja ,če poveš resnico si očitno v tej državi nor in to je staro pravilo rdečih pranje možganov to je specijalnost rdečih !!!!!!!!!!!!!

  • aba 21:09 01.maj 2012.

    Jaz res ne vem a se ta "clovek" samo dela da je neumen in je mastno podkupljen ali je res tako neumen?