Slovenija
1 ogledov

Opozarjajo na "nepartnersko delovanje"

V Zares menijo, da bi morala stranka DeSUS podpirati tudi pri ljudeh nepriljublj Žurnal24 main
V Zares menijo, da lahko DeSUS počne, kar hoče, sami pa so dolžni opozarjati na posledice njihovega delovanja. Trenja znotraj koalicije bodo poskušali rešiti v ponedeljek na razvojni klavzuri.

"V stranki DeSUS imajo pravico početi, kar želijo in ocenjujejo, da je za
njihovo javnomnenjsko podobo ugodno, naša dolžnost pa je, da opozorimo
predsednika vlade in koalicijo na dejstva in posledice nepartnerskega
delovanja omenjene politične stranke,"
se je na včerajšnjo izjavo predsednika DeSUS Karla Erjavca odzval sekretar Zares Bogdan Biščak. Biščak je še dodal, da so bila opozorila zares namenjena predsedniku vlade, saj je odgovornost za delovanje vlade v prvi vrsti njegova.

V Zares naj bi v prihodnje pričakovali, da bo DeSUS podprl ključne spremembe in da ne bo nadaljeval z nepodporo nepopularnim ukrepom. Gregor Golobič v podpori nepovezanih poslancev in SLS vidi dober recept za manjšinsko vlado. Karl Erjavec je včeraj dejal, da stranka Zares "ne more dajati ultimatov stranki DeSUS". Erjavec meni, da so v stranki Zares "malce izčrpani in bi si morda želeli, da bi izgnali DeSUS in ga prikazali kot krivca za politično krizo".

V ponedeljek naj bi se predsedniki koalicijskih strank sestali in se dogovorili o prioritetah za drugo polovico mandata. Zares naj bi vztrajal pri spremembah volilne zakonodaje in pri nezdružljivosti županske in poslanske funkcije.

LDS s konkretnimi ukrepi
Izvršni odbor LDS predlaga tri osi za razvoj Slovenije. Treba je poskrbeti za dvig gospodarstva, nadaljevati s pregonom gospodarskega kriminala in zmanjšati stroške javne uprave. Pripravili so konkretne ukrepe, ki bi jih koalicija morala izvesti v enem letu.

Sestanek, ki je napovedan za ponedeljek, je po njihovem mnenju zadnja možnost za pogovor znotraj koalicije glede konkretnih rešitev za razvoj države. Predsednike koalicijskih strank pozivajo, naj svojo energijo in čas usmerijo v to, kdo je sposoben in pripravljen podpreti konkretne razvojne prioritete, ne pa v prerekanje o tem, kdo je bolj ali manj lojalen koaliciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.