Slovenija
20 ogledov

Opozicija bi Kosa in Klemenčiča

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
(Proti)korupcija. Klemenčičeva komisija rešila 300 zaostankov.

Nerešeno. Po odhodu Draga Kosa najprej iz predsedniške pisarne Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), nato pa še iz komisije same je njegov naslednik Goran Klemenčič s sodelavci rešil okoli 300 neobdelanih prijav korupcije. “Ker moramo prijave obravnavati predvsem v skladu z zakonskimi znaki korupcije, nam šele obravnava posameznih primerov sproti pokaže, za kakšne zadeve vsebinsko gre,” na KPK pojasnjujejo, na kaj točno se nanaša 1.400 nerešenih prijav, ki jih Klemenčičeva komisija rešuje od menjave vodstva oktobra lani.

Poslanci opozicijskih SDS in SNS pa bi zaradi zaostankov nekdanjega in zdajšnjega šefa komisije soočili na nujni seji parlamentarnega odbora za pravosodje. “Obstajajo dokazi, da je Kos ravnal politično selektivno in tako ščitil interese leve politične opcije,” pravi poslanec Vinko Gorenak. Na generalni policijski upravi pa odgovarjajo, da niso niti prejeli ovadbe niti zaznali okoliščin, ki bi kazale, da je Kos kot šef KPK zagrešil kakšna 
kazniva dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.