Slovenija
1081 ogledov

Opozicija danes spet nad Janeza Janšo

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Del opozicije bo danes vložil predlog za ustavno obtožbo predsednika vlade Janeza Janše.

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB bodo v skladu z napovedjo vložile predlog državnemu zboru, da pred ustavnim sodiščem obtoži predsednika vlade Janeza Janšo.

Kot je že pred dnevi povedal predsednik LMŠ, Marjan Šarec, mu med drugim očitajo "opustitev dolžnega ravnanja pri nakupu cepiv, uničevanje STA in poseganje v tožilstvo".

Šarec je predlog ustavne obtožbe predsednika vlade napovedal že sredi marca, po novici, da Slovenija decembra lani v drugem krogu nabave ni naročila cepiva BioNTecha in Pfizerja. Premier Janša trdi, da je ob prevzemu funkcije ministra za zdravje vsem pristojnim naročil, naj Slovenija kjerkoli in za kakršnokoli ceno naroči dodatne količine cepiva.

Vlada Janez Janša Slovenija Janše bi se radi znebili z ustavno obtožbo

Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je tedaj menil, da je predlog za ustavno obtožbo neutemeljen, v bran so Janši stopili tudi koalicijski partnerji Matej Tonin in Zdravko Počivalšek. Predsednik NSi-ja je takrat menil, da ni težava, da bi Slovenija naročila premalo cepiva, temveč da cepivo ni dobavljeno.

Druge vsebine, ki bodo del predloga, sta tudi nefinanciranje STA in poseganje v tožilstvo. Na pobudo SAB je v predlogu tudi očitek glede "ogrožanja zdrave pitne vode", ki ga vidijo v nedavno sprejeti noveli Zakona o vodah.

Ustavno obtožbo lahko predlaga najmanj deset poslancev. Državni zbor o predlogu obtožbe odloča z večino glasov vseh poslancev, in sicer najpozneje v 60 dneh po vložitvi predloga.

Marjan Šarec Nabave Slovenija Šarec: Ravnanje s cepivi je zrelo za odstop vlade
Komentarjev 5
  • Dusan21 09:37 02.april 2021.

    Miškolin, sem za predčsne volitve, da narod pkaže, dokaže, ima DOVOLJ teh zjebanih kvazi komunistov, na volitve brez jugosov

  • Dusan21 09:18 02.april 2021.

    Človek ob pogledu na sliko, na udarni strani novic, takoj opazi, kako z očudovanjem, skoraj zaljubljdnostjo, z široko razprtimi očmi zre pritlehna miš, budala Šarec v g. Janšo, pa saj nismo še v južni Koreji,

  • miškolin 08:49 02.april 2021.

    Klovn Sempertinšek je zrel za umobolnico na zaprtem odelku JJ klinike v Avstraliji. Ne rabiš ga poslušat, samo v ta bebav zapotegnjen fris ga pogledaš in takoj vidiš koliko je ura.