Slovenija
50 ogledov

Opozicija upa na preobrat

Zdajšnjemu dekanu Marku Jesenšku je za zmago v prvem krogu zmanjkal en glas. (Fo Žurnal24 main
Volitve na FF. Senat podprl zdajšnjega dekana Jesenška. Drugi krog danes.
Se obeta nov razpis?
Predvidevanja. “Če bi oba kandidata v drugem krogu dobila enako število glasov senatorjev, bi ti volitve nekajkrat ponovili. Če razlike glasov tudi tako ne bi bilo, se bi verjetno razpisale nove dekanske volitve, na katerih bi spet imeli vsi možnost kandidirati za dekana,” je pojasnil Mitja Kotnik z UM.

Na dekanskih volitvah senata Filozofske fakultete (FF) Univerze v Mariboru (UM) je največ, to je osem glasov prejel zdajšnji dekan Marko Jesenšek. V drugi krog, ki bo že danes, se je s petimi glasovi uvrstil tudi Darko Friš, zmagovalec volitev akademskega zbora Božidar Kante pa je dobil le tri glasove. “Vse je še odprto, zato ne želim nič komentirati. Počakajmo do konca,” je po razglasitvi volilnih izidov dejal Jesenšek. Protikandidat Friš je sicer pričakoval boljši rezultat, a še vedno upa, da lahko zmaga v drugem krogu. “Čim prej potrebujemo novega dekana, da se stvari postavijo v normalne okvire,” je dejal Friš, ki ga ne moti, da je drugi krog volitev že danes. Senat bi ga namreč lahko izvedel v osmih dneh.

Zaposleni razdeljeni
“Stanje na senatu ne preseneča, saj ga obvladuje zdajšnji dekan. Opozicija je predvsem na akademskem zboru odločilno zmagala. Zanimivo bo videti jutrišnji rezultat,” pa je komentirala Karmen Teržan Kopecky. Kot je dodala, se lahko zgodi, da bosta oba kandidata dobila tudi enako število glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.