Slovenija
22 ogledov

Opozicija želi zavrtati v Stožice

Kako je lahko projekt v Stožicah dobil denar bank, ko se perspektivna podjetja t Žurnal24 main
SDS in SNS zahtevata sklic izredne seje DZ zaradi financiranja projekta stadiona Stožice. Janković odgovarja: SDS ne zna drugega, kot zahtevati izredne seje.

V opozicijskih parlamentarnih strankah želijo na seji obravnavati financiranje projekta športnega parka Stožice s strani bank v večinski državni lasti v času kreditnega krča v Sloveniji, ko "mnogim perspektivnim malim in srednjim podjetjem posojil ne odobravajo in ta zaradi tega celo propadajo".

Stranki želita na seji obenem vlado pozvati, naj pripravi poročilo o finančnih posledicah izgradnje za davkoplačevalce in stabilnost finančnega sistema, če so ali bodo ta projekt financirale banke v večinski državni lasti.

 

"Gradnja športnega parka v Stožicah postaja tudi simbol kršenja pravic in dostojanstva delavcev. Kršitve teh pravic so v primeru tega projekta zaradi politično postavljenega roka za dokončanje projekta, s katerim si župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković obeta vnovično izvolitev za župana, in slabe finančne konstrukcije projekta, še posebej številčne, hude in izstopajoče. Zato te kršitve DZ še posebej obsoja," so v SDS še zapisali v sporočilu.

 

Prvi odziv ljubljanskega župana Zorana Jankovića na zahtevo je bil, da SDS tako ali tako ne počne drugega v tej državi, kot da vodi parlamentarne komisije, zahteva izredne seje in vlaga nesmiselne ustavne obtožbe. "Mislim, da v teh svojih kratkoročnih interesih mnogokrat delajo škodo," je poudaril župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.