Slovenija
22 ogledov

Opozicijski spopad za prevlado

pahor vlačič lukšič Boštjan Tacol
Volitve v SD. Delegati danes na zadnje 
sestanke, kandidati pripravljajo govore.

V soboto, ko bo 395 delegatov Socialnih demokratov (SD) volilo novo vodstvo stranke, se obeta drugi krog.

Po mnenju virov se bosta v drugem krogu spopadla Borut Pahor in Patrick Vlačič, vendar pa so mnenja o tem, kdo bo zmagal, deljena. Če bi se v finale prebila Igor Lukšič in Vlačič, bi najbolje kazalo slednjemu, vendar ne po mnenju vseh.

Po zadnjih informacijah naj bi zaradi možnosti, da Pahor kandidira za predsednika države, in zaradi Vlačičeve kazenske ovadbe zaradi Darsa sicer spet bolje kazalo Lukšiču.

Pahorja podpira periferija

Gotovo naj bi Lukšiča podprli delegati iz Celja in Ljubljane. Mladi forum, ki je kolebal med njima, pa naj bi se po neuradnih informacijah naposled odločil za Vlačiča.

Njega naj bi sicer podpirali tudi na Koroškem in Obali ter vsaj del Dolenjske. Pahorju pa naj bi še naprej zaupali na periferiji, izven večjih urbanih središč v Prekmurju, na Gorenjskem pa tudi v Novi Gorici in Velenju.

Po naših neuradnih informacijah naj bi Pahorja podprli tudi poslanci. Dejan Židan, poslanec SD, je dejal, da se bodo v murskosoboškem odboru za podporo odločali po predstavitvenih govorih; sam pričakuje, da bo vsak kandidat poudaril, da bo ne glede na izvolitev še vedno delal v korist stranke – če tega ne bo storil, pa ga nikakor ne misli podpreti.

Delegati bodo volili tudi novega tajnika – Uroša Jauševca naj bi tako kmalu zamenjal Dušan Kumer. SD pa bo dobila tudi nove podpredsednike in nadzorni odbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.