Slovenija
18 ogledov

Opozorila pred potovanjem

(Foto: PU Kranj) Žurnal24 main
Policisti letališke policije so danes pred prvo jutranjo prometno konico na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana potnikom predstavili, kako poskrbeti za varnost in preprečiti krajo, ko se odpravite na pot.

Policisti Postaje letališke policije (PLP) Brnik so danes pred prvo jutranjo prometno konico na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pripravili preventivno akcijo za potnike, s katero so želeli potnike opozoriti na preventivno ravnanje glede varstva pred tatvinami in spodbuditi k preventivnemu delovanju ter skrbi za lastno varnost, so sporočili s PU Kranj.

Največ pozornosti so namenili nasvetom o vsebini potniške prtljage in ravnanju z njo ter preventivnim varnostnim ukrepom in ravnanju, ki se nanaša na varovanje lastnine. Udeležence v prometu pa so opozarjali tudi na pravilno uporabo varnostnih pasov v vozilu.

Nekaj nasvetov policistov za vašo varnost in kako ravnati, da vam česa ne ukradejo:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Posebej pazljivi morate biti takrat, ko v tujini kupujete stvari, za katere so pri vnosu v Republiko Slovenijo potrebna posebna dovoljenja (veterinarsko dovoljenje za uvoz živali, fito-sanitarno za uvoz rastlin, potrdilo MNZ za uvoz orožja). Pred nakupom se je najbolje posvetovati z delavcem policije in carine.

Na splošno ni dovoljeno prenašati nevarnih snovi in predmetov, kot so: radioaktivne snovi, eksplozivi, vnetljive tekočine, razpršilci, katerih volumen zanaša več kot 500 ml, plinske jeklenke z butanom in propanom, orožje (razen v lovske in športne namene), nože, britvice, rezila, škarje (za vse velja, da rezilo ne sme biti daljše od 8 cm), strupe, korozivne snovi, kisline, magnete, infekcijske snovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.