Slovenija
569 ogledov

Opozorilo: lažna nagradna igra

Ideal Servis
1/4
bralka
Bralka: Ne morem se znebiti pošte Ideal servisa. Tržni inšpektorat: Pošljite pisno zahtevo in shranite odjavo.

Na nas se je obrnila bralka, ki se nikakor ne more znebiti pošte Ideal servisa v poštnem nabiralniku. "Ideal servis mi že kakšno leto pošilja ponudbe. Ne vem, kje so dobili moje podatke. Pošiljajo mi ponudbe, katerih nisem nikoli podpisovala ali jih pošiljala nazaj, ampak sem jih odvrgla v koš. Večkrat sem jim poslala pisno zahtevo, naj mi pošte ne pošiljajo, ampak ne odnehajo," je zapisala bralka in dodala, da želi vse ostale opozoriti na pasti prevarantske družbe.

Zgodb je več

Za pojasnilo smo večkrat poskušali priklicati tudi Ideal servis, vendar neuspešno. Smo pa na spletu našli še več podobnih zgodb razburjenih prejemnikov. Ena izmed potrošnic je na Med.over.net zapisala: "To je zloraba osebnih podatkov. Nimam pojma, kdo so, kaj so ... Nikoli nisem imela opravka z njimi in ga tudi ne želim."

Shranite pisno odjavo

Težava je skoraj pri vseh enaka: pošta prihaja kljub pisni odjavi, da njihovega reklamnega materiala ne želijo prejemati.

Na tržnem inšpektoratu so za zurnal24.si potrdili, da so proti omenjeni družbi izpeljali že več postopkov. "Izdamo jim odločbo, nato igro prenehajo, a imajo kmalu že novo," nam je dejala glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlič.

Od nagradne igre oziroma reklamnega materiala se lahko po besedah Grličeve odjavite na podlagi 45. člena zakona o varstvu potrošknikov. "Poslati morate pisno zahtevo, da pošte ne želite prejemati, ter shraniti potrdilo odjave.  V kolikor družba pošte kljub temu ne preneha pošiljati, pa pošljite svojo odjavo na tržni inšpektorat, kjer bomo zadevo ustrezno sankcionirali," je dodala inšpektorica.

Komentarjev 7
  • Ivan Polič 21:29 08.oktober 2013.

    tudi pri meni je isto sem jim že 2x pismeno izjavo poslav ,da me naj izbrišejo iz seznama in to ne storijo .....prosim vas ,da ukrepajte in se majn spravljajte na poštene ljudi.

  • Žurnalček 12:50 02.marec 2013.

    Ali ni zloraba osebnih podatkov kaznivo dejanje. Prijava na policijo, pa naj njim razložijo kako so prišli do podatkov !

  • reider 10:29 01.marec 2013.

    Hehe sta zanimivi v komentatorji. Mene njihove pošte ne ganejo in če radi razmetavajo denar,pa jo naj kar pošiljajo.Magari 1000 komadov dnevno.Jaz pa si zlagam na kup in pol papir po kilah prodam hehe.