Slovenija
57 ogledov

Opravičilo ali tožba

Med glasbeniki, od katerih Žurej zahteva opravičilo, je tudi Zoran Predin. (Foto Žurnal24 main
Nadzornik vs. Sazas. Hvale ima Žurejev poziv za grožnjo.

Avtorske pravice. “Nekateri podpisniki javnega pisma (glasbeniki) smo od odvetnika Jurija Žureja prejeli neprimerno grozilno pismo. Vse kaže, da bo tožil samo nekatere podpisnike. Žurej nadaljuje nedopustna dejanja in grozi kot fizična oseba, čeprav naše javne izjave niso bile namenjene njemu kot fizični osebi,” v pismu sporoča član upravnega odbora Sazasa Janez Hvale.

Časa za opravičilo imajo 8 dni
Njegov odziv se nanaša na dopis odvetnika direktorja urada za intelektualno lastnino Žureja, ki zahteva, da podpisani avtorji oziroma glasbeniki (med katerimi so tudi Zoran Predin, Vlado Kreslin, Adi Smolar in Jože Potrebuješ) v osmih dneh od prejema pisma posredujejo pisno izjavo, da umikajo svoje trditve, in se za njih javno opravičijo. Če tega ne bodo storili, bo Žurej proti nekaterim od njih sprožil ustrezne kazenske in civilne postopke. Žurejev oster odziv se nanaša na pismo nekaterih članov Sazasa, v katerem so med drugim zapisali, da on in gospa Boškin s svojimi dejanji povzročata tudi finančno škodo, ki znaša več milijonov evrov, da je njegovo delo usmerjeno v javno blatenje in da o Sazasu širi laži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.