Slovenija
16 ogledov

Opravičilo ni dovolj

Štrovsov odstop so zahtevali tudi poslanci SNS. Žurnal24 main
Zares pričakuje, da bo državni sekretar na ministrstvu za delo Marko Štrovs zaradi svoje izjave o upokojencih odstopil.

Tudi v stranki Zares ocenjujejo, da je bila izjava državnega sekretarja na ministrstvu za delo Marka Štrovsa o upokojencih neprimerna in žaljiva. Zato od njega pričakujejo takojšen odstop, od pristojne ministrice Marjete Cotman in predsednika vlade Janeza Janše pa javno opravičilo upokojenkam in upokojencem.

Kot menijo v stranki, njegovo opravičilo ne zadošča "in ne more ublažiti nedopustno ciničnega odnosa ne le do socialno najbolj ogroženih upokojencev, temveč do starejših državljank in državljanov nasploh".

Kot je znano, so Štrovsov odstop že zahtevali poslanci SNS in nepovezane poslanske skupine, potem ko se je v oddaji Preverjeno 14. januarja spraševal, "zakaj se upokojenci sploh pritožujejo, ker so najbolj varni od vseh in se jim ni bati, da bi izgubili službe". Štrovs se je za izjavo opravičil in dejal, da je hotel le zatrditi, da bo vlada storila vse, da se bo gmotni položaj upokojencev z nizkimi pokojninami izboljšal in da se tudi drugim upokojencem ni treba bati kakršnihkoli sprememb, ki bi poslabšale njihov gmotni položaj.

Da je bila izjava državnega sekretarja neprimerna in ne bi smela biti izrečena, je na današnji novinarski konferenci po seji vlade ocenil tudi njen tiskovni predstavnik Valentin Hajdinjak in dejal, da je Štrovs pozitivno sporočilo, povezano z upokojenci, podal na neprimeren način. Odločitev o morebitnih ukrepih zoper Štrovsa bo na podlagi pogovora z njim sprejela ministrica Cotmanova, je še napovedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.