Slovenija
42 ogledov

Oprema čaka selitev

V radovljiški knjižnici zmanjkuje prostora ne le za knjige, temveč tudi za dogod Žurnal24 main
Radovljica. Selitev knjižnice konec leta 2011. Notranja oprema čaka v skladišču.

Občina Radovljica je prejšnji teden na upravno enoto vložila novo, dopolnjeno vlogo za gradbeno dovoljenje za novo radovljiško knjižnico, ki naj bi bila zgrajena do konca prihodnjega leta.

“Stanje je nemogoče, še zlasti na otroškem oddelku, kjer ni prostora niti za en stolček, kaj šele za skupino otrok,”
je pojasnila direktorica knjižnice Božena Kolman Finžgar.

Selitev knjižnice z zdajšnje lokacije na novi Vurnikov trg je bila načrtovana že leta 2008, ni pa se zgodila niti avgusta letos, saj nove stavbe še niso začeli graditi. Je pa občina zanjo kupila notranjo opremo in za to od kulturnega ministrstva prejela dobrih 300 tisoč evrov.

Manca Šetina Miklič iz kabineta radovljiškega župana je pojasnila, da so septembra podpisali pogodbo z ljubljanskim podjetjem Atlas oprema; ta nastopa skupaj s podjetjem Gonzaga Pro, za dobrih 549 tisoč evrov, opremo pa morata tudi brezplačno skladiščiti. “Večina komunalne opreme je že zgrajena, gradnja objektov se bo začela takoj po izdaji gradbenega dovoljenja, knjižnica pa bo zgrajena v enem letu,” je dodala Šetina Mikličeva.

Potrebujejo okrepitev
Gradnja nove, sodobne knjižnice bo stala 2,2 milijona evrov, njena selitev pa je glede na prostorsko stisko zdajšnje nujna. Knjižničarjem pa negotovost glede selitve povzroča težave tudi pri pripravi nanjo. Za to bi potrebovali še dva zaposlena, za kar so občino že zaprosili, na njen odgovor pa trenutno še čakajo. “Novo knjižnico potrebujemo čim prej in upam, da bo, kot je načrtovano, zgrajena do konca prihodnjega leta,” je dejal župan Janko S. Stušek. O tem, ali so za to realne možnosti, smo včeraj želeli vprašati tudi novoizvoljenega župana Cirila Globočnika, vendar nam ga do zaključka redakcije ni uspelo priklicati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.