Slovenija
11 ogledov

Optimističen pogled naprej

Zavod za zaposlovanje Bobo
Delodajalci glede prihodnjega zaposlovanja bolj optimistični, vendar jih večina ne načrtuje kadrovskih sprememb.

Raziskava, ki jo je izvedla družba Manpower, razkriva, da so glede napovedi o zaposlovanju v tretjem četrtletju slovenski delodajalci bolj optimistični. Kljub temu jih 77 odstotkov v prihodnjem četrtletju ne načrtuje kadrovskih sprememb.

"Napoved v tretjem četrtletju kaže, da delodajalci ne nameravajo zaposlovati ogromnega števila novih kadrov, kljub temu pa vsaj ne načrtujejo večjih odpuščanj," ob danes objavljenih podatkih pravi direktorica za iskanje in selekcijo kadra pri družbi Manpower Romana Šercelj.

Glede na raziskavo se bodo zaposlitvene možnosti najbolj povečale v panogi transporta, logistike in komunikacij ter v gostinstvu in hotelirstvu. V teh panogah je okoli petina delodajalcev napovedala dodatne zaposlitve v prihodnjih treh mesecih.

Dodatno zaposlovanje napovedujejo tudi v proizvodnji ter oskrbi z elektriko, plinom in vodo, je pa napoved za ti dve panogi nekoliko slabša, kot je bila za drugo četrtletje. V evidenci zavoda za zaposlovanje je sicer trenutno zabeleženih 108.634 brezposelnih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.