Slovenija
1 ogledov

Optimistični v prihodnost

(Slika je simbolna) Foto: Boštjan  Tacol Žurnal24 main
Slovenci smo bolj črnogledi na stanje slovenskega, evropskega in svetovnega gospodarstva, a si z ostalimi Evropejci delimo optimizem glede izboljšanja gospodarskih razmer v naslednjem letu.

Slovenci ocenjujejo kondicijo slovenskega, evropskega in svetovnega gospodarstva bolj pesimistično, kot so jo v začetku leta, a z ostalimi Evropejci delijo optimizem glede izboljšanja gospodarskih razmer v naslednjih 12 mesecih, v svojem najnovejšem nacionalnem poročilu za Slovenijo ugotavlja raziskava Eurobarometer.

Svetovna kriza kriva za slovensko
Tokratna raziskava evropskega javnega mnenja v Sloveniji je bila na terenu opravljena med 12. in 28. junijem 2009, vanjo je bilo vključenih 1012 anketirancev. Med drugim kaže, da Slovenci v Evropski uniji vidijo akterja, ki se je najbolj sposoben učinkovito spoprijeti s posledicami finančne in gospodarske krize.

 

Več zaupanja

Tako Slovenci kot tudi državljani Unije v povprečju izražajo več zaupanja v prihodnji gospodarski položaj kot v prejšnjem merjenju v januarju 2009.

Večina anketiranih meni, da svetovne gospodarske razmere vplivajo na slovensko gospodarstvo, sicer pa se je mnenje Slovencev o gospodarskem položaju Slovenije od zadnjega merjenja približalo evropskemu povprečju.

Celotno nacionalno poročilo je sicer dostopno na spletni strani Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji: http://ec.europa.eu/slovenija/index_sl.htm.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.