Slovenija
17 ogledov

Optimizem brez obljub

Ministrica Kresalova je ob obisku poudarila, da reorganizacija ni povezana s pol Žurnal24 main
Vladni obisk. Minil brez velikih obljub, a v duhu zmernega optimizma. Ministri županom vlili upanje.

“Namen reorganizacije policijskih uprav je uravnotežiti varnostno problematiko, ki je po Sloveniji zelo neenakomerno razporejena. Projekt, ki se mu reče Libra, pomeni, da bo operativa ostala nedotaknjena, manj pa bo administracije in policistov v pisarnah,” je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ob sredinem vladnem obisku pojasnjevala nekaterim komandirjem policijskih postaj. “Ko jim projekt pojasnimo, bolje razumejo smisel reorganizacije, ki nikakor ni povezana s politiko in nima nobene zveze z ustanovitvijo morebitnih pokrajin,” je dejala.

Pokrajin še ne bo
Kot je ob obisku v Slovenj Gradcu poudaril predsednik vlade Borut Pahor, pokrajin zagotovo ne bo kmalu. “To je politični projekt in finančni strošek, ki si ga ta trenutek ne moremo privoščiti. Naša prioriteta je izvleči Slovenijo iz krize, jo socialno bolj povezati in narediti gospodarsko močnejšo. In trenutni rezultati so optimistični,” je izpostavil. Kot je dodal, se je vlada namesto za interventni zakon odločila za noveliranje zakona za skladnejši regionalni razvoj.

“Nam je vseeno, kako se zakon imenuje, pomembno je, da bo od njega kakšna korist,” pa je ob tem dejal slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar.

Župane in gospodarstvenike pa je najbolj zanimalo, ali bodo na Koroškem kdaj dočakali hitro cesto. “Brez dvoma je to prioriteta, a ne bom dajal obljub, ki jih ne bi mogel izpolniti. Če ne bo raznih ovir in nasprotovanj civilnih iniciativ, je povsem mogoče, da bi se dela za izgradnjo hitre ceste lahko začela še pred iztekom našega mandata,” je Korošcem upanje vlil Pahor. “Območja, ki niso neposredno ob avtocesti, pa si zaslužijo več vlaganj v infrastrukturo,” je poudaril minister za promet Patrick Vlačič.

Več optimizma
Minister za zdravje Dorijan Marušič je v sredo dosegel pomemben premik na področju zdravstva. “Bolnišnice v Slovenj Gradcu, Celju in Topolšici so podpisale sporazum o sodelovanju na primarni ravni. Urgentna služba v Slovenj Gradcu pa bo poslej združena,” je poudaril. Da vse ni tako črno, meni tudi ministrica za gospodarstvo Darja Radić. “Tu je nekaj zdravih podjetij z vizijo, ki so tudi pomembni zaposlovalci,” je poudarila. Kot je še dejal Pahor, pa se je na Kopah prepričal, da ima Koroška veliko možnosti tudi na področju razvoja turizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.