Slovenija
22 ogledov

Oranžen alarm zaradi vetra

alarm vreme Meteoalarm.eu
Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju pihal jugozahodni veter, ki bo v sunkih dosegel tudi nad 70 kilometrov na uro. Izdan oranžni alarm.

Meteorologi za danes popoldne napovedujejo okrepljen jugozahodnik, ki bo pihal predvsem na Štajerskem in v Prekmurju s sunki nad 70 kilometrov na uro. Na agenciji za okolje so zato izdali opozorilo. Na Meteoalarmu je severovzhod Slovenije označen z oranžno barvo, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne. Veter bo proti večeru oslabel.

Popoldne bo v vzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in v delu osrednje ter južne Slovenije bo proti večeru začelo rahlo deževati, nad okoli 700 metri pa rahlo snežiti, rahle padavine pa se lahko v hribovitih krajih zahodne Slovenije občasno pojavljajo že prej. Meja sneženja se bo počasi dvigala. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, v vzhodnih krajih in na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Petek večinoma suh, dež spet v soboto

V petek bo v severovzhodnih krajih delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Notranjskem in ponekod na Primorskem bo občasno še rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 10, v vzhodnih krajih do 12 stopinj.

V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova pričelo deževati, na vzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 metrov nadmorske višine. V nedeljo bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.