Slovenija
34196 ogledov

Arso je posodobil opozorilo, to nas čaka danes

moški na ulici v dežju Profimedia
Arso je posodobil oranžno opozorilo, ki ga je včeraj razglasil za osrednjo, jugovzhodno, jugozahodno in severozahodno Slovenijo. Danes oranžno opozorilo velja za Primorsko in Notranjsko.

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo obilnejše v zahodni Sloveniji, na vzhodu bo do večera dežja malo. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini okoli 1500 m, po nekaterih alpskih dolinah pa bi se lahko ob močnejših padavinah spustila do dolin.

Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Na Primorskem in Notranjskem oranžni alarm

Na Primorskem in Notranjskem bo pihal zmeren do močan južni veter, drugod pa bo veter prehodno nekoliko oslabel. Danes do večera bodo na Primorskem in Notranjskem sunki južnega vetra presegali hitrost 70 km/h. Arso je za ta del države prižgal oranžni alarm, za preostali del države velja rumeni alarm. 

Zvečer lahko zagrmi

Danes bodo najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 °C. Zvečer se bo pas dežja od zahoda razširil proti vzhodni Sloveniji, lahko tudi zagrmi. Ponoči bodo padavine hitro oslabele in do jutra večinoma ponehale, jasnilo se bo. Veter se bo umiril. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 1 °C.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo ostalo v zahodnih krajih, kjer bodo možne manjše plohe. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 9 do 14, na severozahodu okoli 6 °C.

V nedeljo bo deloma sončno, predvsem v zahodni Sloveniji se bodo še pojavljale krajevne plohe. V ponedeljek se bo spet pooblačilo. Ponekod na zahodu lahko občasno rahlo dežuje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.