Slovenija
45 ogledov

Oražmova Golobiču: Čas za odhod

Cveta Zalokar Oražem je nedavno izstopila iz stranke Zares. Če se v parlament, k Žurnal24 main
Potem ko je z odhodom DeSUS-a počilo v koaliciji, sedaj nevarno vre tudi v Zaresu. Ena najvidnejših osebnosti stranke Cvetka Zalokar Oražem je Golobiča pozvala, naj razmisli o odstopu.

Poslanka Cvetka Zalokar Oražem se ne strinja s tem, kako predsednik Zaresa Gregor Golobič vodi stranko, je poročal Pop TV. V stranki so neenotni in imajo različna stališča tudi glede predloga predsednika SDS Janeza Janše glede ustavnih sprememb, ki bi omogočile lažji razpis predčasnih volitev.

"Ne strinjam se z načinom vodenja in nekaterimi stališči. Predvsem menim, da bi moral naš predsednik razmisliti, ali je v tem trenutku še primeren kandidat za predsednika stranke," je dejala Zalokar Oražmova. Sama sicer ne razmišlja o prestopu v drugo politično stranko.

"Največ zamer leti na Gregorja Golobiča zaradi njegovega položaja in funkcije," pa je poudaril vodja poslancev Zaresa Franco Juri. V trenutku, ko napoveduje umik s funkcije, pa se ponovno iščejo ozadja, meni Juri.

Dodal je, da je pred predčasnimi volitvami še veliko možnosti, tudi rekonstrukcija vlade. Tudi Zalokar Oražmova se ne strinja z možnostjo predčasnih volitev. "To bi pravzaprav pomenilo, da dajemo oblast v roke Janezu Janši," je poudarila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.