Slovenija
18 ogledov

Oražmova še do konca leta

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Poslanci Zaresa tudi danes niso izbrali novega vodje poslanske skupine. Delo vodje bo tako še naprej opravljala Cveta Zalokar Oražem.

"Poslanci so se po razpravi odločili, da si vzamejo še tri tedne časa za premislek in bodo odločitev sprejeli po novem letu," je povedala tiskovna predstavnica Zaresa Katja Mihelj Nagode.

O zamenjavi Cvete Zalokar Oražem, ki je z mesta odstopila zaradi nesoglasij v stranki, so sicer razpravljali že prejšnji teden, a so se tako kot danes razšli brez odločitve.

Med kandidati po besedah Nagodetove ni nobenega, ki bi kandidaturo vnaprej zavrnil ali posebej izrazil, da se želi potegovati za to mesto. Izključeni so le Oražmova, ki je odstopila, predsednik državnega zbora Pavle Gantar in Franci Kek, ki je že v preteklosti večkrat izrazil, da si funkcije ne želi.

Med preostalimi imeni tako ostajajo Franco Juri, Lojze Posedel, Alojzij Potočnik, Vito Rožej, Vili Trofenik in Tadej Slapnik.

Zalokar Oražmova je sicer z mesta vodje poslanske skupine odstopila v začetku decembra zaradi razhajanj v stališčih, predvsem glede gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj. Razlike so tudi v pogledih na soočenje s krizo, v kateri se je znašla stranka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.