Slovenija
5905 ogledov

Orban Madžarom odsvetoval počitnice na Jadranu, njega pa so ujeli na Hvaru

Jadrnica Shutterstock
"Več Blatnega jezera, manj Jadrana," je sodržavljanom julija sporočil madžarski premier Viktor Orban in jih skušal spričo epidemije novega koronavirusa odvrniti od počitnikovanja na Hrvaškem in zadržati doma. A Orban očitno "sam ne živi tega, kar pridiga drugim", na svoji spletni strani ugotavlja hrvaški Jutarnji list.

Madžarskega premierja so namreč tudi letos opazili na počitnicah na hrvaški obali. Tokrat si je privoščil jadranje ob otoku Hvar v družbi prijateljev na jadrnici Hanse 575. Občasno so pristali na katerem od bližnjih manjših otokov in si privoščili obed v restavraciji, vedno brez varovanja in brez posebnega protokola, piše Jutarnji.

Kot še dodaja, na Hrvaškem tedenski najem jadrnice Hanse 575 stane nekje med 2500 in 3000 evrov, in ugotavlja, da se je Orban letos očitno odločil za skromnejše dopustovanje, saj je v preteklosti na Hrvaškem na primer bival že tudi na luksuzni jahti Lady MRD, ki je v lasti enega najbogatejših Madžarov Laszla Szijja.

Sicer pa je Orban star gost na Hrvaškem, saj tja prihaja že zadnjih deset let, običajno na jadranje. Pred petimi leti je na primer s svojo družino počitnice preživljal v okolici Splita, pred dvema letoma na Visu, obiskal pa je že tudi Mljet in ga kasneje za madžarske medije označil za "biser Jadrana", spominja hrvaški časnik in dodaja, da si premier očitno rad izbira majhne in odročne kraje, kjer nato dopust preživlja v miru in tišini.

Jutarnji še piše, da je Madžarska poleg Češke in Poljske ena redkih držav, ki Hrvaške ni umaknila s seznama zelenih oziroma z vidika epidemije covida-19 varnih držav. Spominja tudi, da je na hrvaški obali poleg Orbana več deset tisoč madžarskih turistov.

Kot primer nekoga, ki podobno kot Orban nekaj pridiga drugim, sam pa drugače ravna, Jutarnji navaja govorca slovenske vlade Jelka Kacina, ki je nedavno "po dopustovanju na Krku zagrozil z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam".

 

Komentarjev 8
 • Dronus11 13:32 24.avgust 2020.

  Simfarite Orbana a slovenska vlada je slovencem prav zaradi tega razloga dala bone da bi dooustovali v sloveniji in ne v tujini seveda ni prepovedala kot tudi Orban Ni drzavljanom , le svetoval je In ce pogledamo slovensko morje in ...prikaži večn Balaton je po mojih izkusnjah blo celo boljse:) Saj je pesek vsepovsod v slo morju pa sem hodil po steklu in odpadkih:(

 • Ender3 13:23 24.avgust 2020.

  Orban pač izkorišča to, kar njegovi državljani ne morejo.

 • Avatar ovca
  ovca 12:46 24.avgust 2020.

  Ne glej me, kaj delam, poslušaj me, kaj ti govorim... Le od kje mi je to znano :) :) :)