Slovenija
42 ogledov

Organizator povabil le ženo

Tone Partljič Saša Despot
Na podlagi anonimke zaslišan le "ekstremist" Partljič.

Parlamentarna preiskovalna komisija za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin je zaslišala le pisatelja Toneta Partljiča.

Na vprašanje o svoji vlogi pri vstajah je Partljič dejal, da ga nanje ni nihče vabil in da tudi sam ni vabil nikogar razen žene, pa še ona se protesta ni udeležila, ker je imela poškodovano koleno. Kot je povedal, se je druge vstaje udeležil, ker je slišal ocene, da gre za proteste huliganov, barab in političnih plačancev. Po njegovem mnenju pa je šlo za socialni upor. "Postal sem glasnik, ker so me klicali s televizij in spraševali, kaj se dogaja v Mariboru. Videl sem, da mi pripisujejo položaj, ki mi je sicer prijal, a ni ustrezal mojemu deležu," je pojasnil. Partljič je vmes želel sejo zapustiti, saj ga je zmotilo, da je poslanec Jožef Jerovšek njegovo ime večkrat omenjal v isti sapi kot Hitlerjevo. "Če bi bil fajhten tovornjakar, sploh ne bi bil na tem seznamu, ker pa sem prepoznaven, sem primeren, da me zaslišite," je dejal pisatelj.

Pred začetkom zaslišanja je predsednica komisije Maja Dimitrovski iz Pozitivne Slovenije dejala, da je "sramoten dan za slovensko parlamentarno prakso". Opozicijske poslance Franca Pukšiča, Dragutina Mateja in Mateja Tonina je znova pozvala, naj anonimke ne uporabljajo kot argument in naj umaknejo predlog zaslišanja.

Podlaga za zaslišanje 25 posameznikov, med katerimi sta poleg Partljiča tudi antropologinja Vesna Vuk Godina in novinar Jaša Lorenčič, je anonimno pismo.

Komentarjev 2
  • dragec 08:24 21.marec 2014.

    Desnica je pred volitvami ratala nagajiva, jebucka levico na sto in en način.

  • dragec 07:01 21.marec 2014.

    Res je,te poslance je potrebno pod nujno nagnati iz parlamenta. Od te bagre me je najbolj razočaral mladi Tonin. Za umazanega hrvaškega ssdss ovca mene preseneča, Občani Desternika tega Pukšiča panabufajte z usrano desko