Slovenija
31 ogledov

Orožje plačal Kompasu

Slavko Lini%C4%87 sabor Žurnal24 main
Hrvaška. Nekdanji reški župan Bavčarja in Janšo obtožil, da sta ga želela prevarati.

“Visoki predstavniki iz Slovenije so nas hoteli prevarati. Ker je bil denar vplačan prek bank, kar se v trgovini z orožjem redko dogaja, je bil prek istih transakcij vrnjen na račune občine Reka,” je za hrvaško Novo TV v nedeljo povedal Slavko Linić.

Visoka predstavnika sta bila po njegovih besedah takratni notranji minister Igor Bavčar in obrambni minister Janez Janša.

“Motiv na naši strani”
“Ne notranje ministrstvo ne jaz se nismo ukvarjali s trgovino z orožjem, izjava Slavka Linića je povsem neresnična, njen namen pa je diskreditirati,” nam je zatrdil Igor Bavčar.

“Razumem jo izključno v kontekstu razprave o razorožitvi slovenske TO, ki jo organiziramo v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, in jasno je, da jo je spodbudila slovenska stran,” še pravi.

“Nakazali kar Kompasu”
“Sicer pa se spominjam, da naj bi reška oblast nakazovala neki denar za orožje, vendar kot smo ugotavljali takrat, ko so se pojavila vprašanja predstavnikov hrvaške države, ne slovenski državi, ampak mimo vseh predpisov in pravil kar podjetju Kompas. Kot vem, je to podjetje po posredovanju slovenskih oblasti denar tudi vrnilo,” je še povedal Bavčar.

Transakcija nelegalna
Iz SDS so sporočili, da je Linić “mimo pristojnih organov tako Slovenije kot Hrvaške iz javnih sredstev občine Reka nakazal večjo količino denarja na račun ljubljanskega podjetja Kompas. Po odkritju je trdil, da je bil denar nakazan za orožje, čeprav Kompas kot turistično podjetje ni imel nikakršne pristojnosti za promet z orožjem.”

Podobno kot Bavčar menijo, da so bile izjave spodbujene v Sloveniji in sovpadajo z izidom Zbornika o razorožitvi TO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.