Slovenija
77 ogledov

Ortodont za Belokranjce

Gradbišče Jerca Božič Kranjec
Še letos. Gradnjo končujejo, za nakup opreme še ni dogovora.

Strah, da bo Bela krajina ostala brez ortodonta, o čemer se je govorilo sredi lanskega leta, je zdaj odveč, saj gre dograditev ortodontske ambulante v Zdravstvenem domu Črnomelj proti koncu. Tudi opremiti jo nameravajo še letos, je povedala županja Mojca Čemas Stjepanovič.

“Opremljenost ortodontske ambulante, ki ustreza stroki, je bil tudi eden od pogojev ortodonta, ki zdaj prihaja v naš zdravstveni dom, tako da bo ambulanta zaživela takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja, to pa naj bi bilo še pred koncem tega leta,” je pojasnila Čemas
Stjepanovičeva.

Gradbena dela, ki bodo stala nekaj manj kot sto tisoč evrov, bo v celoti financirala Občina Črnomelj, medtem ko so se za sofinanciranje opreme, ki bo stala 55 tisoč evrov, že dogovorili z Občino Semič, z Občino Metlika pa končnega dogovora o višini sofinanciranja po besedah Čemas Stjepanovičeve še ni. “Ortodont bo namreč deloval za območje celotne Bele krajine,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.