Slovenija
63 ogledov

Osamljeni predsednik

V imenu kranjskih SD je bil podpisnik koalicijske pogodbe podpredsed-nik Rok Zap Žurnal24 main
Koalicijska pogodba. SD podpisali brez soglasja predsednika občinskega odbora.

Stane Boštjančič, predsednik kranjskega občinskega odbora Socialnih demokratov (OO SD), je kritičen do vstopa lastne stranke v koalicijo župana Mohorja Bogataja. Na ponedeljkovi slovesni podpis pogodbe ga ni bilo, namesto njega je to storil mlajši od obeh podpredsednikov Rok Zaplotnik.

“Boštjančič je vstopu v koalicijo oporekal,” je izbiro podpisnika pojasnila druga podpredsednica OO SD Nada Mihajlović. “S tem tudi dokazujemo, da se pomlajujemo,” je dodala glede izbire mlajšega kolega in ne nje same, sicer tudi svetnice in podžupanje.

Kdo je v koaliciji
Kranj. Koalicijsko pogodbo z županom Bogatajem so podpisali SDS, SD, DeSUS LDS, SLS in Stranka za napredek krajevnih skupnosti. Ob Boštjančiču so v svetniški skupini SD še Nada Mihajlović, Beno Fekonja, Ilija Dimitrievski in Evstahij Drmota.

Dva razloga
Boštjančič je do vstopa v koalicijo zadržan iz dveh razlogov. “Moti me, da ni programa,” je dejal. Spomnil je tudi, da z desnico še niso sodelovali. “V taki situaciji še nismo bili,” je izpostavil, zato se mu zdi smiselna razprava širšega članstva o tem vprašanju, ne zgolj znotraj predsedstva OO SD. Trditvam kolegov, da želijo preseči nazorska nasprotja v dobro Kranja, ne verjame. “Stremijo za položaji,” je bil kritičen.

Ne moti ga
Boštjančič zanika, da bi v odboru SD nastal razkol, zgolj različna mnenja, se pa zaveda, da je v kljubovanju koaliciji z desnico v predsedstvu odbora in svetniški skupini bolj ali manj osamljen. “Me niti najmanj ne moti,” je odvrnil. Bolj ga skrbi, kako se bo odzvalo članstvo stranke. “Bojim se, da bo marsikateri član razmislil, ali nas bo še podpiral,” je sklenil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.