Slovenija
12 ogledov

Osebni stik z delodajalci

Erna Kufersin Rehberger pravi, da so imeli konec septembra 3.745 registriranih b Žurnal24 main
Čezmejni zaposlitveni sejem. Možnosti zaposlovanja na Goriškem in v Furlaniji.

 V organizaciji zavoda za zaposlovanje se bo v prostorih mestne občine in pred njo danes ob 13. uri začel prvi čezmejni zaposlitveni sejem, imenovan Razširimo obzorja.

Glavni namen dogodka, ki je sofinanciran v okviru čezmejnega partnerstva Euradria, je obvestiti najširšo zainteresirano javnost o možnostih izobraževanja in zaposlovanja na Goriškem in v Furlaniji - Julijski krajini.

Že to, da si prek meje izmenjujemo elektronske podatke o povpraševanju delodajalcev, je velik napredek.
Erna Kufersin Rehberger, direktorica novogoriške območne službe zavoda za zaposlovanje

 

Udeležba šteje

Do 17. ure bo mogoče na sejmu preveriti ponudbo aktualnih in bodočih delovnih mest na obeh straneh meje. Obiskovalci bodo lahko navezali osebni stik z delodajalci oziroma izvajalci nekaterih javnih del, pridobili koristne informacije in prisluhnili brezplačnim predavanjem strokovnjakov na področju zaposlovanja ter direktno oddali pisne prijave za zaposlitev.

Na sejmu se bo predstavljalo 29 različnih zavodov, centrov, društev, izvajalcev in ponudnikov dela z obeh strani meje, zato organizatorji dogodka vabijo brezposelne, ki se jim bo udeležba štela kot dejavnost iskanja zaposlitve, dijake, študente in vse preostale, ki želijo na enem mestu pridobiti razne informacije in svetovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.