Slovenija
0 ogledov

Osiromašena kultura

Vodstvo po razstavi Retro-vizija bo v muzeju NOB v ponedeljek ob 10. uri. (Foto: Žurnal24 main
Praznik. V ponedeljek zaprta vrata gledališč, odprta vrata muzejev in galerij

Slovensko narodno gledališče bo v ponedeljek zaprto. “Kulturo smo počastili v petek s premiero drame Od blizu. Sicer pa je v gledališču vsak dan praznik,” pravi Alan Kavčič iz SNG Maribor. Predstav ne bo niti v lutkovnem gledališču, ki v ponedeljek s predstavo Butalci gostuje v OŠ Dravograd. Posebnih prireditev ali popustov ni predvidenih niti v Naskovem dvorcu, kjer je vsak dan med 9. in 19. uro na ogled razstava grafik Salvadorja Dalíja.

Prost vstop v muzeje
Pokrajinski muzej Maribor bo v ponedeljek odprt od 9. do 14. ure, ogled razstav bo brezplačen. “Ob 10. in 12. uri bo tudi voden ogled stalne razstave Med bliščem in bedo srednjega veka,” pojasnjuje Drago Oman, muzejski svetovalec. Vstop bo ves dan prost tudi v Umetnostni galeriji Maribor, kjer bo ob 11. uri javno vodstvo po razstavi Risba na Slovenskem II, 1940–2009. Še največ prireditev pripravljajo v muzeju narodne osvoboditve. “Posebej bi izpostavila ogled dokumentarca Fabrika Maribor, ki ga bo mogoče videti ob 11.30 in 17.00. Pripravljamo tudi pustno delavnico za otroke od 5. do 12. leta,” pravi direktorica Aleksandra Berberih Slana, ki pričakuje okoli 200 obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.