Slovenija
29 ogledov

"Oškodovali so nas"

slovenija 08.04.14. novolit, Kazenska ovadba, oskodovanje stecajne mase, foto: n nn
Novolit. Zaradi sporne prodaja luknja v stečajni masi.

"Prodajali naj bi se prazni kalupi, a je kupec dobil polne; v njem so bili torej končani proizvodi," poudarjajo delavci, ki so prepričani, da se je s prodajo načrtno zmanjšala stečajna masa, iz katere bodo poplačani. Vrednost izdelkov je po njihovih izračunih 38 tisočakov. Zaradi oškodovanja stečajne mase so zoper neznanega storilca vložili kazensko ovadbo.

Stečajni se brani

"Izdaja in prodaja nedokončane proizvodnje nista bili nikjer ne evidentirani ne omenjeni, zato sumimo, da blago ni bilo nikoli prodano, prav tako ne plačano. Pri izdaji pa je bil prisoten namestnik stečajnega upravitelja," trdijo delavci. Stečajni upravitelj Valter Stepan očitke zanika. "Ravno zato, da nam kasneje ne bi kdo česa podtikal, sta bila na papirjih podpisa obeh strani. Vedno, ko je šla roba ven, so bili zaposleni zraven, nobena stvar ni šla iz podjetja brez njihovega vedenja. V Sloveniji ni kupca, ki bi te kalupe potreboval. Kolikor jaz vem, je edina, ki bi to lahko potrebovala, družba Fragmat. Ta ima proizvodnjo na Hrvaškem in je tudi kupec kalupov," poudarja Stepan.

V prostorih propadlega Novolita ima zdaj proizvodnjo družba Jub EPS, ki je v bitki za najem ostankov bloške tovarne izolacijskih materialov premagala ravno Fragmat; ta je iz stečajne mase kupil kalupe.

Komentarjev 2
  • ennanova 08:23 09.april 2014.

    Zaplezani;piše Drago KosČe na koncu poskušam povedati bolj enostavno: prejšnje vodstvo KPK je morda res želelo pokončati slovensko korupcijo, a je ob tem pozabilo na nujno potrebno spoštovanje zakonitosti, objektivnosti, potrpežljivosti, doslednosti in vztrajnosti. Ko so ugotovili, da tako ...prikaži več ne bodo mogli več nadaljevati, predvsem pa, da jih bodo kmalu dohitele lastne napake, …http://za-misli.si/kolumne/drago-kos/1566-zaplezani

  • YASSIR 08:07 09.april 2014.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica Ljubljanske borze je v letošnjem letu pridobila več kot 1300%sspojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=20in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo