Slovenija
23 ogledov

Osnovnošolci in dijaki vrgli torbe v kot

konec šole Anže Petkovšek
Z današnjim dnem se zaključuje šolsko leto 2015/2016, v katerem je v prvi razred vstopilo več kot 21 tisoč prvošolcev.

Pred učenci in dijaki so deset tednov dolge poletne počitnice. Devetošolci in dijaki zadnjih letnikov srednjih šol so tako kot vsako leto z obveznostmi zaključili že prej. 

Letos je šolske klopi obiskovalo 174.000 učencev in okoli 75.000 dijakov. V prvi razred je vstopilo več kot 21 tisoč prvošolcev, kar je več kot leto poprej. Pričakovati pa je, da bo število prvošolcev v prihodnjem šolskem letu še naraslo, zatem pa naj bi spet prišlo do upada. 

Ministrica: Zaželela jim je brezskrbno poletje

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je učencem in dijakom v poslanici ob zaključku šolskega leta zaželela brezskrbno poletje, ki naj ga preživijo tako, kot jim je najljubše. "Želim vam, da bi jih preživeli kar najlepše in v njih našli čas za vse tisto, za kar med šolskim letom ni bilo časa ali priložnosti. Za igro, druženje, za raziskovanje okolice, za otroški in mladostni smeh, za prijateljska druženja. Namenite kdaj slednja tudi tistim sovrstnikom, ki počitnic ne morejo preživljati brezskrbno," je dejala in dodala, naj ob tem ne pozabijo na varnost. "V počitniškem odklopu dajte prosto pot domišljiji, ustvarjalnosti, igrivosti." 

Ministrica je nagovorila tudi zaposlene in se jim zahvalila za opravljeno delo. Poudarila je, kako ključnega pomena je krepitev zaupanja med učenci, učitelji in starši in zaposlenim položila na srce, naj bodo otrokom in mladim v oporo. 

konec šole | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
konec šole | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 

 

 

 

 

 

V šolske klopi spet 1. septembra

Novo šolsko leto se bo začelo v četrtek, 1. septembra. Znan je tudi že koledar za prihodnje šolsko leto. Krompirjeve počitnice bodo v prihodnjem šolskem letu od 31. oktobra do 4. novembra, sledile jim bodo novoletne počitnice od 25. decembra do 1. januarja. Dvajsetega februarja 2017 bodo z zimskimi počitnicami začeli učenci z območja jugovzhodne Slovenije, koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. S 27. februarjem pa bodo zimske počitnice nastopili še na preostalih območjih po državi. Prvomajske počitnice bodo od 27. aprila do 2. maja, zadnji dan šole pa bo 23. junija. 

konec šole | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.