Slovenija
4 ogledov

Osnutek so raztrgali

Osnutku strategije nasprotujejo tudi v Civilni iniciativi proti tajkunizaciji ig Žurnal24 main
Igre na srečo. Z vseh strani kritike na račun osnutka strategije razvoja iger na srečo v Sloveniji.

Novogoriški mestni svetniki so na včerajšnji izredni seji raztrgali osnutek strategije razvoja iger na srečo v Sloveniji, ki so ga pripravili na ministrstvu za finance in je v javni razpravi do 18. maja.

Negativno se je do osnutka opredelil tudi predsednik uprave novogoriškega Hita Drago Podobnik, ki je bil sicer med pripravljalci osnutka, a je poudaril, da so bili od številnih predlogov Hita upoštevani le redki. “V imenu družbe Hit predlagam, naj se ta dokument umakne iz javne razprave in se naredi novega, ki bo razvojno naravnan,” je povedal Podobnik in priložnost izkoristil tudi za to, da je svetnike seznanil s tem, da se pri poslovanju Hita že kažejo prvi rezultati razvojnega programa družbe, po katerem naj bi bil Hit čez tri leta spet v dobri kondiciji.

55 odstotkov celotnega bruto proizvoda od igralništva v Sloveniji se ustvari v Goriški regiji.

Goriško je treba upoštevati
Svetniki so se med drugim strinjali, da bi morali glede družbe Hit s 25-letnimi izkušnjami v igralništvu naslednjih deset razmišljati predvsem o tem, kako izboljšati poslovanje, ne pa o lastninjenju oziroma privatizaciji igralništva, kar predvideva omenjeni osnutek. S tem se ne strinjajo niti predstavniki igralnih salonov.

Ob zaključku razprave so svetniki sklenili, da osnutku strategije nasprotujejo in da so za pripravo konkretne revizije tega dokumenta, v katero bodo vključeni konstruktivni predlogi Hita, predstavnikov igralnih salonov ter lokalne skupnosti. Izrazili so tudi zahtevo, naj se javna razprava podaljša za najmanj tri mesece, in da se predsednika vlade prosi, naj se osebno angažira pri reševanju te problematike.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.