Slovenija
6 ogledov

Osnutek za 1. april

Premier Borut Pahor in minister za zdravje Dorjan Marušič sta danes govorila o v Žurnal24 main
Časovnica zdravstvene reforme. Osnutek naj bi bil pripravljen do 1. aprila.

Skozi do konca leta
Do sredine januarja naj bi bila tako končana koalicijska usklajevanja, nato naj bi stekla javna razprava, osnutek reforme pa naj bi bil pripravljen do 1. aprila. Razprava in glasovanje o zdravstveni reformi bi tako lahko bila pod streho do konca leta, so sporočili iz Pahorjevega kabineta.

Za letos je Marušič napovedal še javno razpravo o novem zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Med drugim je predvidena združitev obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zdaj v mrtvem teku
Zdravstvene reforme se je lotil že prejšnji minister za zdravje Borut Miklavčič, ki je zakon o zdravstveni dejavnosti v parlamentarno proceduro vložil že v začetku leta 2010. Marušič se s predlaganim ne strinja, zato parlamentarna procedura že več mesecev stoji.

 Marušič je sicer na področju zdravstvene dejavnosti napovedal večjo avtonomijo javnih zdravstvenih zavodov, prenos lastnine, več možnosti uprave za nagrajevanje in stimuliranje zaposlenih na podlagi njihove produktivnosti in kakovosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.