Slovenija
60 ogledov

Ostajajo na svojih bregovih

Boris Ješovnik iz civilne iniciative (levo) in Valerija Lešnik (desno) z Urada z Žurnal24 main
Ulica Ob Dravi. Z enosmernim prometom se ne strinjajo. Favorizira se CPM.

"Če se v kratkem ne bo našla boljša rešitev, se bomo usedli na cesto, jo zaprli in igrali karte," napovedujejo krajani Pobrežja, ki živijo v nevarni ulici Ob Dravi, o kateri smo že pisali.

V roku enega tedna pričakujemo, da bomo dobili zaključke in sklepe, ampak MOM tako favorizira podjetje CPM.
Boris Ješovnik, član civilne iniciative

Mestna občina jim je namreč na včerajšnjem sestanku predlagala, naj bi se ulica spremenila v enosmerno. "To ni celostna rešitev, ker tako težki tovornjaki ostajajo," pravi Špela Drstvenšek, ravnateljica bližnje Osnovne šole Toneta Čufarja.

"Druga možna rešitev je gradnja dveh klančin na vzhodu in zahodu, kjer pa je težava kolektor. Dogovoriti se je treba tudi s prostovoljnim gasilskim društvom za del zemljišča," pojasni Valerija Lešnik z urada za komunalo Mestne občine Maribor (MOM).

Pet tisoč evrov
Meritve. Že včeraj smo pisali, da je MOM opravila meritve zemljišč v ulici Ob Dravi, s katerimi po mnenju krajanov troši denar. Medtem ko podžupan Rok Peče teh ni želel komentirati, so nam z občine sporočili, da je odmera slabih 250 metrov ceste stala pet tisoč evrov.

A gasilci so jasni: "Damo en meter, štirih pa ne, ker izgubimo prostor za vajo." Krajani se strinjajo, da je dovozna cesta problem Cestnega podjetja Maribor (CPM). Prav predstavniki zadnjega pa so sestanek predčasno zapustili in v pisnem odgovoru pojasnili, da so še naprej pripravljeni sodelovati v konstruktivnem reševanju težav, ne pa tudi na javnih shodih, katerih namen je zavajanje in širjenje polresnic. Občina in krajani se bodo vnovič sestali čez slab mesec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.