Slovenija
12459 ogledov

Ostali brez Vide: "To se je zgodilo prvič"

Marina Portorož Žurnal24 main
Zaradi močne burje se je boja odtrgala iz sidrišča.

"Zaradi močne burje, ki je minule dni (od četrtka do nedelje) v morju dosegla in presegla sunke 40 vozlov, se je oceanografska boja Vida odtrgala iz sidrišča," so sporočili iz Morske biološke postaje Piran. Kot so pojasnili za Žurnal24, se je to zgodilo prvič. Trenutno še ugotavljali podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo z bojo. 

Ko so ugotovili, da Vide ni na svoji lokaciji, so organizirali iskanje in reševanje. S pomočjo letalskega preleta so jo našli sredi Jadranskega morja med Savudrijo in Lignanom, približno 16 milj od Pirana že v ponedeljek popoldan. Naslednji dan, ko so bile vremenske razmere bolj ugodne, pa so bojo poiskali tudi s svojim plovilom in jo počasi odvlekli v Marino Portorož. Plovba je skupno trajala 14 ur, so sporočili. 

Nastalo morebitno škodo še ugotavljajo. Za Žurnal24 so povedali, da je boja vseskozi izvajala meritve, trenutno pa je že varno privezana v Marini Portorož.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ingrid_Travis 16:12 14.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • bogdan76 12:03 14.oktober 2021.

    Zemljarič beži ker Pezdir galovi Milan v murglah vedri.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:00 14.oktober 2021.

    Še boja je pobegnila, res se vladi slabo piše ;(