Slovenija
25 ogledov

Ostali brez kandidatke

Volitve. Edina kandidatka za predsednico Šosa se je umaknila.

Študentska organizacija Slovenije (Šos) je že 18. avgusta objavila razpis, na katerega so se lahko prijavili kandidati za predsednika Šosa. Predsedstvu zaradi notranjih trenj med entitetami do zdaj ni uspelo potrditi kandidatke Mihaele Kalamar, ta pa je v sredo kandidaturo umaknila.

Nesoglasja povsod
Kot smo že pisali, predsedstvo kandidata ne more potrditi zaradi nesodelovanja predstavnikov Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) in manjkajočega drugega predstavnika Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Zavirajo jih tudi notranja nesoglasja v Zvezi Škis, ki je sicer neformalna predlagateljica prihodnjega predsednika Šosa. Novega kandidata za predsednika Šosa najbrž lahko pričakujemo šele po Škisovih volitvah, ki bodo med 10. in 15. novembrom.

Ljubljana ne sodeluje
Aljoša Krdžić, ki s tehničnim predsedstvom trenutno vodi ŠOUL, je povedal, da sami ne sodelujejo na sejah predsedstva Šosa. “Glede na zaplete pri postopku kaže, da spremembe študentske ustave Šosa niso demokratizirale do te mere, kot bi ga lahko,” je povedal.

Na Primorskem bodo manjkajočega člana predsedstva Šosa najverjetneje izbrali v torek. “V skladu s tradicijo v ŠOUP pričakujemo zaplete, saj še ni jasno niti, kdo so kandidati za to mesto,” pa je dejal Željko Urumović, predsednik študentskega zbora ŠOUP.

Štravsova s statusom ali brez?
Različno. Vprašljiv je status predsednice ŠOUP Nike Štravs, ki ne želi razkriti, ali še ima status študenta. S Šosom so nam v odgovoru na vprašanje, kateri člani predsedstva bodo v letu 2010/11 še imeli status, navedli tudi njo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.