Slovenija
23 ogledov

Ostali na papirjih

NM - parkirišče pri Zdravstvenem domu Jerca Božič Kranjec
Zgolj načrti. Iz vrst padlih v vodo tudi parkirna hiša in dvorana Portoval.

Vrsta projektov (trenutno najbolj izstopa dvorana Portoval, a so tu še parkirna hiša pri zdravstvenem domu, dvorana, ki naj bi nastala z nadkritjem velodroma, odlagališče Cerod, nedokončane kolesarske steze in pločniki …), ki za zdaj ostajajo zgolj na papirju, so razlogi, zaradi katerih župana Alojzija Muhiča k odstopu zdaj poziva tudi občinski odbor Zelenih Slovenije.

“Očitno je pomembno zgolj to, da so nekateri imeli delo s temi projekti, zgradilo pa se ni potem nič,” pravi Milan Samide iz omenjenega odbora.

Vložili dva milijona

Dosedanji stroški z gradnjo mestne večnamenske dvorane Portoval in organizacijo evropskega prvenstva v košarki skupaj znašajo dva milijona 75 tisoč evrov, so nam povedali v županovem kabinetu. “Od tega smo za nakup zemljišč namenili milijon 88 tisoč evrov, za celotno projektno dokumentacijo in druge stroške 685 tisoč evrov, za arhitekturni natečaj 152 tisoč evrov, za organizacijo samega prvenstva pa 150 tisoč evrov,” so navedli.

Samide je prepričan, da so načrti za dvorano Portoval in parkirno hišo padli v vodo, ker sta bila projekta nekajkrat precenjena zaradi predrage in prezahtevne arhitekture ter napačnega pristopa: “Narobe je iskati partnerja za gradnjo, pri tem pa mu ne dati možnosti projektiranja. V tem primeru občina ne bi zapravila niti centa za projektno dokumentacijo.”

“Zarja bi lahko gradila”

Te dni minevata dve leti, odkar je mestna občina objavila javni poziv, s katerim je iskala investitorja za gradnjo parkirne hiše pri zdravstvenem domu s 444 parkirišči. Občina je nameravala zagotoviti zemljišče, investitor pa bi jo lahko upravljal 30 let in za to občini plačeval 50 tisoč evrov letnega nadomestila. Investitorja, kot menijo nekateri, tudi zaradi zadnjega pogoja, ni bilo na plan.

Po Samidovem mnenju je bil sicer tudi projekt parkirne hiše nekajkrat precenjen, a je kljub temu prepričan, da bi jo lahko zgradili: “Za denar, s katerim je občinska Zarja nakupila za milijone evrov vprašljivih delnic Jelovice, bi lahko to parkirno hišo že skoraj imeli.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.