Slovenija
28 ogledov

Ostali so brez subvencij

Gradnja kanalizacije v Sevnici. Nada Černič Cvetanovski
Kanalizacija. Območja, kjer je bila zgrajena nazadnje, brez denarja za priključke.

“Na občini so mi povedali, da sredstev za sofinanciranje individualnih priključkov na javno kanalizacijo ni več,” je ogorčena občanka iz Florjanske ulice. “Sem jaz kriva, da so se kanalizacije v našem koncu lotili nazadnje in moramo občani zdaj svoj priključek financirati sami?”

Kdor prej pride, prej melje

Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav ter izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo je občina objavila februarja. Rezerviranih je bilo 19 tisoč evrov, od tega slaba četrtina za individualne priključke. Občina je prosilcem, ki so se že priključili, sofinancirala polovico priključka. “Denar je že porabljen,” je potrdila Breda Markošek z Občine Sevnica in napovedala, da bo podoben razpis objavljen spet prihodnje leto. “Tisti, ki se bodo priključili letos, bodo lahko prihodnje leto uveljavljali subvencijo,” je dodala Markoškova. Dobro obveščeni sicer pravijo, da zaradi krize v prihodnje takih razpisov ne bo več, a referentka svoja zagotovila opira na dokument, ki občino dolgoročno zavezuje k sofinanciranju tovrstnih projektov.

Iskanje krivca

Markoškova je dejala, da so občani nezadovoljni, ker je komunala preslabo poskrbela za obveščanje. Krajani niso vedeli, kdaj in kako se bo gradila kanalizacija ter kakšne so njihove obveznosti. Na Komunali Sevnica očitke zavračajo: “Na hrbtni strani položnice je bilo napisano vse, prav tako na naši spletni strani.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.