Slovenija
48 ogledov

Ostalo mu bo malo

90 tisoč evrov (slabih) bo Klokočovnik dobil za operacije v Izoli. (Foto: Barbar Žurnal24 main
Srčne operacije. V Sloveniji jih na leto opravimo 600 premalo, pravi Klokočovnik.

“V ponedeljek sem se dogovoril z direktorjem izolske splošne bolnišnice – del programa iz svoje koncesije bom prenesel nanje; tako bom srčne operacije opravljal v Izoli. Bolnišnica bo dobila 85 odstotkov vrednosti programa iz koncesije, preostanek od teh 500 in nekaj tisoč evrov pa bo šel mojemu zavodu,” nam je v torek povedal kardiokirurg Tomislav Klokočovnik. Z zavodom za zdravstveno zavarovanje mora uskladiti formalnosti, v Izoli pa naj bi začel operirati predvidoma jeseni.

Ne bo več svetnik
Politika. Maja bo Tomislav Klokočovnik odstopil z mesta občinskega svetnika stranke Izola je naša. Ker bo od lokalnih volitev do odstopa minilo več kot pol leta, nadomestne volitve (kot so potrebne zaradi odstopa Draga Misleja - Mefa) ne bodo potrebne. Na svetniškem mestu bo Klokočovnika nasledil ginekolog Tomislav Vitezica.

Spomnimo, njegov zavod za kardiovaskularno dejavnost je dobil koncesijo, skupno vredno 593 tisoč evrov; pregled njene dodelitve je sicer pokazal nekaj manjših nepravilnosti v postopkih, a kljub temu ostaja veljavna.

V Šempetru aneks
Del programa v vrednosti okoli sto tisoč evrov bo Klokočovnik opravljal v šempetrski bolnišnici. Njeno vodstvo nam kljub večkratnim poskusom ni odgovorilo, kaj so strokovne službe ugotovile ob pregledu pogodbe, ki so jo podpisali z njim. “V pogodbi niso odkrili ničesar spornega, pogodba je veljavna, sicer pa pripravljajo še aneks k njej,” pa nam je razkril Klokočovnik.

Po evropskih standardih bi morali na leto opraviti tisoč srčnih operacij na milijon prebivalcev. “Pri nas jih le 1.400, torej 600 premalo. Potrebe po operacijah pri bolnikih torej so,” je ocenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.