Slovenija
29 ogledov

Ostanki pomola trohnijo, rešitve ni

jezero Črnava pomol Maja Kalan
Turizem. Okoli jezera Črnava težava lastništvo.

Jezero Črnava pri Preddvoru, kjer je pozimi, če je dovolj hladno, mogoče drsati, poleti pa se kopati, ima na zahodni strani urejeno sprehajalno pot in nove klopi, medtem ko na vzhodni strani klopi razpadajo, od pomola pa so ostali 
le piloti.

Župan: Ne moremo nič

Kot pojasnjuje župan Preddvora Miran Zadnikar, so zemljišča vključno z gradom Hrib in Hotelom Bor večinoma v lasti zasebnikov, nekaj tudi sklada kmetijskih zemljišč, najemniki hotela in gostinskih lokalov pa se menjajo. “Na zahodni strani smo uredili sprehajalno pot in klopi, odkar je ustanovljen zavod za turizem. Kar se tiče pomola in preostalega dela, se ne moremo dogovoriti z lastniki. V igri je bil tudi odkup, a so bile cene vedno zelo visoke. Občina je pred časom pomol odstranila in ohranila le pilote, saj je postajal nevaren za obiskovalce,” še pojasnjuje.

Saga o turističnem razcvetu v Preddvoru se sicer vleče že najmanj desetletje. Leta 2004 je kot prevzemnik podjetja Živila lastnik kompleksa postal Mercator, govorilo se je o zagonu luksuznega hotela, a Mercator ga je že dobri dve leti pozneje začel prodajati. Hotel in grad ohranjata podobo izpred več desetletij, kot je razvidno v zemljiški knjigi, pa je v lasti NLB Leasinga Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.