Slovenija
30 ogledov

Ostri rezi v policiji

policist Boštjan Tacol
Reorganizacija. Za policiste 20 milijonov manj. Iz pisarn jih bo novi minister poslal na ulice.

Policiji in ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) bi vlada namenila 20 milijonov evrov manj, tudi zaradi nižjih plač za okoli devet tisoč policistov. To je minister Vinko Gorenak pred dnevi odkrito priznal obema policijskima sindikatoma na skupnem srečanju. "Pojasnil je, da v proračunu policije oziroma MNZ že zdaj manjka deset milijonov evrov," pravijo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

Na teren tudi inšpektorji

Gorenak zato načrtuje tudi temeljito prerazporeditev zaposlenih v policiji. Veliko policistov, ki trenutno delujejo v vrhu policije kot denimo inšpektorji ali svetovalci, bi lahko premestili med kriminaliste ter na druga operativna in bolj terenska delovna mesta.

Gorenak si prizadeva tudi za premestitev večjega števila zaposlenih z osmih osrednjih policijskih uprav na posamezne policijske postaje v mestih ali 
manjših krajih.

Policistov primanjkuje

"Smer je torej jasna: iz pisarn delat na cesto. Nekdo, ki zaseda dobro plačano in umetno ustvarjeno delovno mesto, državo stane toliko kot skoraj trije policisti začetniki na terenu. Teh pa primanjkuje," je odločen Gorenak.

Presežnim uslužbencem v policiji bi tako ponudili tudi nižje vrednotena delovna mesta, kot jih zasedajo zdaj. "Z možnostjo odpovedi pogodbe o zaposlitvi, če novega delovnega mesta ne bodo sprejeli," ugotavljajo v SPS.

Komentarjev 17
  • graff 09:54 22.februar 2012.

    A bla, bla, blaaaaaaGospodje iz pisarn na GPU, ki jim je terensko delo ali delo v operativi, na terenu v vseh mogočih letnih časih in vremenskih pogojih tuje , bodo zasedli vodilna mesta na upravah in postajah, tamkajšni policisti ...prikaži veči pa bodo za dologoletni trud in uspešno preiskana kaznivia dejanja, drugič nagrajeni, prvič so bili z Virantovo plačno reformo, drugič bodo z ,,cesto,,!!Vrana vrani ne izkljuje očesa.

  • xoro 19:45 21.februar 2012.

    Končno ena pametna poteza, čeprou bojo spet "napačni" mogl zapustit stouček!

  • izRODEk 11:00 21.februar 2012.

    pa zmanjšala. slab garant za dobro delo in kadrovske čistke na policiji h?Ron, glup si ko kurac. pejt ovce nazaj past, v tem si dober.