Slovenija
25 ogledov

Ostro pismo Kresalove Krebsovi

Ministrica Kresalova je stopila v bran policistom. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Ministrica za notranje zadeve Kresalova je pri kolegici Krebsovi protestirala zaradi napovedanega znižanja plač policistov.

Po napovedi zmanjševanja plač v policiji je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ministrici za javno upravo Irmi Pavlinič Krebs poslala pismo, v katerem temu ostro nasprotuje, poroča 24ur. Zmanjševanje plač v organih, ki predstavljajo podlago nacionalne varnosti, je nedopustno, je zapisala Kresalova.

Po njenih navedbah že trenutno vrednotenje delovnega mesta policistom komaj omogoča primeren življenjski standard, zmanjševanje plač pa bi povzročilo, da bi policijske vrste zapustilo večje število policistov.

V celjskem odboru Policijskega sindikata Slovenije so se namreč odločili, da bodo, če jim vlada zniža plače, stavkali. Pridružili naj bi se jim tudi policisti od drugod, Kresalova pa jih je pri tem podprla.

Nasprotuje tudi prvi mož policije

Proti vladnim ukrepom se je postavil tudi generalni direktor policije Janko Goršek, ki priznava, da so razmere v gospodarstvu resne, in dodaja, da so plače policistov že nekaj let podcenjene in si policisti glede na obremenitve in težo nalog zaslužijo boljši socialni položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.