Slovenija
1927 ogledov

V enem tednu toliko poskusov uboja in umora kot lani v celem letu

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Celjski policisti so v 24 urah obravnavali poskus uboja in poskus umora, v zadnjih sedmih dneh pa že kar štiri tovrstna dejanja.

V četrtek okoli 21.30 so bili obveščeni, da je na Preboldu prišlo do poskusa uboja 44-letnega moškega, je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje Damijan Turk. Med več moškimi, starimi med 24 in 45 let, je v večstanovanjskem objektu prišlo do prepira, ki se je nato stopnjeval v pretep. Med pretepom je eden od moških zabodel 44-letnega moškega. Ranjeni moški je skupaj s še enim stanovalcem zapustil stavbo in poiskal zdravniško pomoč. Odpeljali so ga na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Po podatkih policije ni v življenjski nevarnosti. 

Štiri osumljence so policisti prijeli ponoči v Preboldu. Ena oseba je osumljena uboja, tri osebe pa sodelovanja pri poskusu uboja. Aktivnosti še potekajo, tako da vloga vseh udeležencev še ni jasna. 

Zabodel bivšo partnerko in pobegnil

Okoli pol treh zjutraj so bili obveščeni o poskusu umora v Celju. 37-letni moški je zabodel in hudo telesno poškodoval 45-letno nekdanjo partnerko. Pred blokom, kjer oškodovanka stanuje, jo je pričakal in napadal z nožem. Najmanj enkrat jo je zabodel in hudo telesno poškodoval. Žensko so odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico in naj ne bi bila v življenjski nevarnosti. 
Osumljeni umora je s kraja dogodka pobegnil in ga policija še išče. Dejanja je osumljeni 37-letni nekdanji partner, doma z območja Laškega. 

V vseh primerih gre za osebe, ki so tako ali drugače poznane policiji in so bile že obravnavane za različna kazniva dejanja. Osumljenci, prijeti v Preboldu, so bili v preteklosti obravnavani zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in tudi nekaterih dejanj z elementi nasilja. 

V primeru poskusa umora je bil osumljenec v preteklosti že obravnavan za podobno kaznivo dejanje, obsojen in tudi prestal zaporno kazen. 

Vsi osumljenci so državljani Slovenije, ki bivajo na območju PU Celje. 

Nenavadna zgostitev primerov

Na celjskem območju so v letošnjem letu obravnavali že štiri tovrstne primere. "Zgostitev je nenavadna. V lanskem celem letu smo imeli štiri tovrstne primere, zdaj pa v enem tednu štiri. Naj poudarim, da ni nobene povezave med primeri," je še dodal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje Damijan Turk.

Policisti še vedno iščejo 35-letnega osumljenca za poskus uboja v Celju, kjer je v soboto na pešpoti prišlo do naključnega prepira med dvema moškima. Vse skupaj se je stopnjevalo v pretep, med katerim je 35-letnik zabodel 38-letnika in pobegnil s kraja dogodka. 

Za osumljenca za poskus umora v domu starejših občanov, do katerega je prišlo v začetku tedna, je preiskovalni sodnik odredil pripor. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:17 07.januar 2022.

    http://www.dps.si/za-javnost/koronavirus/