Slovenija
175 ogledov

Osumljenec ob službo

V podjetju Family Frost jih skrbi za ugled podjetja, zato so takoj po dogodku uk Žurnal24 main
55-letni Kranjčan je še vedno v preiskovalnem zaporu, Family Frost pa je z njim prekinil delovno razmerje.
 

Boljša preiskanost in manj primerov

Celjski kriminalisti so letos obravnavali manj kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost kot v istem obdobju lani. Letos so imeli 29 tovrstnih prijav, lani 33. "Boljša je tudi preiskanost, ki je skoraj 97-odstotna, lani je bila malo manjša, in sicer 88-odstotna,” pravi direktor PU Celje Stanislav Veniger. Pri kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost in kaznivih dejanjih z elementi nasilja, pri katerih so bili oškodovanci otroci oziroma mladoletniki, pa je prav tako zaznati manjši upad, saj so celjski kriminalisti letos obravnavali 19, lani pa 22 tovrstnih primerov.

V javnosti so se razširile govorice, da so 55-letnega moškega, doma iz Kranja, ki je osumljen spolnega nadlegovanja še ne desetletne deklice, spet opazili na delu in da znova razvaža sladoled ter drugo zamrznjeno hrano podjetja Family Frost. Govorice smo preverili, a na srečo ne držijo, saj je domnevni pedofil še vedno za zapahi celjskega zapora. Direktor podjetja Family Frost Aleksander Toni pa nam je dejal, da od prvega septembra osumljeni ni več zaposlen pri njih, saj so z njim že prekinili delovno razmerje.

Preiskava še poteka

V Žurnalu24 smo sredi julija prvi poročali o dogodku, ki se je zgodil v sicer mirni vasici Loke pri Mozirju. Voznik, ki je prodajal sladoled, je v svoj avto pod pretvezo, da bosta skupaj prodajala sladoled, zvabil še ne desetletno dekletce. Dogajanje so od daleč opazovali domačini, ko pa je avto po nekaj metrih vožnje skrenil z običajne poti na gozdno pot, so o tem obvestili dekličine starše, ki so se odpeljali za njima. Voznik naj bi deklico medtem že otipaval in spolno nadlegoval, zato so o dogodku obvestili policiste, ti pa so s kriminalisti takoj začeli preiskavo. Tako na celjskem sodišču, tožilstvu kot tudi na policiji so nam zatrdili, da preiskava še poteka, preiskovalni sodnik pa je osumljenemu podaljšal pripor do oktobra.

 

19

primerov zoper spolno nedotakljivost otrok in mladoletnikov so letos obravnavali na PU Celje.

Uradno nekaznovan
Zanimivo je tudi, da naj bi osumljeni ob sklenitvi delovnega razmerja podjetju med drugim predložil potrdilo o nekaznovanosti, čeprav naj bi bil v preteklosti že obsojen za spolno nadlegovanje oseb, mlajših od 15 let. "Povsem mogoče, saj se ta podatek v nekaj letih, če v tem času obsojeni ne stori enakega ali podobnega kaznivega dejanja, izbriše iz kazenske evidence in uradno je tak človek nekaznovan,” za Žurnal24 pojasnjuje vodja kazenskega oddelka Okrožnega sodišča v Celju Milko Škoberne. S spremembo zakonodaje pa naj do tega ne bi več prihajalo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.