Slovenija
21 ogledov

Osumljenih pet

Policisti so preiskali prostore AMZS v Lescah. (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
(Ne)brezhibno. Anonimnež naj bi izdal domnevno koruptivno verigo na tehničnem pregledu.

Preiskava. Kranjski tožilci tamkajšnji preiskovalni sodnici predlagajo naj uvede preiskavo zoper pet oseb, ki naj bi dajale in prejemale podkupnino v zameno za domnevno pridobitev nezakonitega potrdila o tehnični brezhibnosti vozil v poslovalnici AMZS v Lescah.

Kot je znano, sta zakonca, mož je vodja izpostave AMZS v Lescah, osumljena, da sta v zameno za podkupnino izdajala potrdila o tehnični izpravnosti vozil, ki sploh niso bila izpravna. Vsako lažno potrdilo naj bi stalo sto evrov, tako naj bi dobila do zdaj 5000 evrov. Danes je potrjeno, da so jima najverjetneje pomagale še tri osebe.

"Policija je informacije o domnevnih nepravilnostih pri izvajanju tehničnih pregledov prejela že konec leta 2009. V drugi polovici leta 2010 pa smo začeli zoper osumljene izvajati tajne policijske ukrepe," pojasnjuje šef kranjskih kriminalistov Boštjan Lindav.

Domnevno podkupljiva petčlansko navezo med uslužbencema AMZS, posamezniki in neuradno celo lokalnimi posredniki z rabljenimi vozili naj bi izdala anonimna prijava občana, pravijo na policiji. Ključne podatke o spornem poslovanju pa naj bi policiji posredoval eden od nekdanjih sodelavcev osumljenih uslužbencev AMZS, sicer zakoncev iz okolice Radovljice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.