Slovenija
17 ogledov

"Osvetlitev neracionalna"

Rekreacija na PST bo tudi v prihodnje možna le podnevi. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
PST. Koliko bi stala osvetlitev, na občini niso povedali.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) ne načrtujejo osvetlitve Poti spominov in tovarištva (PST), ker gre za “razmeroma težavno zadevo”, je povedala Irena Razpotnik, načelnica oddelka za gospodarske dejavnosti in promet.

Pred dvema letoma drugače
“Razpeljava javne razsvetljave na PST je z vidika urejanja mestnih zelenih površin in dometa, ki ga ima tak ukrep za meščane, skrajno neracionalna,” je pojasnila Razpotnikova, čeprav ni povedala, koliko bi za to morali plačati. Toda po njenem mnenju bi svetloba tudi “posegla v odprto kulturno krajino in svetlobno onesnažila nebo nad Ljubljano”.

Priznala je, da so na občini že dobili pobude za osvetlitev poti, koliko, pa ni razkrila. So pa na občini pred dvema letoma napovedali, da bodo del poti od Ceste na Brdo do Koseškega bajerja v dolžini 2,6 kilometra osvetlili do letos.

Zakaj so načrte spremenili, na MOL niso odgovorili, so pa takrat predvideli, da bi to stalo 425 tisoč evrov. Edini deli 32 kilometrov dolge PST, ki so osvetljeni, so sicer tisti, ki vodijo skozi naselja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.