Slovenija
15 ogledov

Osvobajanje v dežju

Petra Majdič, bronasta olimpijska junakinja, je kot pripadnica Slovenske vojske Žurnal24 main
Pot ob žici. Letos manjša udeležba. V vojašnici okoli 1.500 obiskovalcev.

“Obiskovalci so največ zanimanja pokazali za tehniko in pogovore z našimi vojaki, pa seveda za Petro Majdič, Mirana Stanovnika in Klemna Bauerja,” je naštel Dobran Božič, poveljnik 1. brigade Slovenske vojske (SV). A zaradi dežja je Vojašnico Franca Rozmana - Staneta obiskalo le okoli 1.500 ljudi. Med njimi so bili predvsem pohodniki, saj je Pot ob žici vodila skozi vojašnico.

Vreme je malo vplivalo na število udeležencev, načeloma pa ne. Tisti, ki hočejo priti, pridejo v vsakem primeru.
Gojko Zalokar, vodja projekta Pot ob žici

“Vreme pa res ni odločilno, saj nismo iz sladkorja,” sta komentirala premočena pohodnika Stane in Mija. Božič je sicer pričakoval do pet tisoč obiskovalcev – ob lanskem dnevu odprtih vrat jih je bilo tri tisoč, pa so pripravili manj dejavnosti kot letos. “Pokazali smo odprtost in umeščenost v civilno družbo,” je bil kljub temu zadovoljen poveljnik.

Super tek trojk
Razočaran ni bil niti Gojko Zalokar, direktor podjetja Timing Ljubljana in vodja projekta Pot ob žici, čeprav je pričakoval več kot 30 tisoč udeležencev, bilo pa jih je precej manj: 35 kilometrov je prehodilo 2.965 ljudi, krajše proge pa 3.320. “Na teku trojk je bilo 1.354 ekip – super,” je dejal in dodal, da je treba prišteti četrtkove in petkove udeležence (skupno 13.900).

Pot ob %C5%BDici | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Deževalo je tudi med osrednjo proslavo ob 65-letnici zmage nad nacifašizmom in osvoboditve Ljubljane, a je bil Prešernov trg presenetljivo poln, pilatusa SV pa sta vseeno preletela prestolnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.